Fotografie kunst kopen

Fotografie kunst kopen kan in een beperkte oplage, per kunstwerk varieert de oplage. Fotokunst is in wisselend formaat en gesigneerd verkrijgbaar. Er zijn twee basis formaten. De kunstwerken zijn altijd op exposities zichtbaar, u vind op de pagina exposities de actuele locaties en waar de kunstwerken in de toekomst te zien zijn. Indien u interesse heeft in een specifiek werk uit de fotokunst collectie kunt u contact opnemen voor de beschikbaarheid en de mogelijkheden. Fotokunst kan ook in opdracht gemaakt worden, hiervoor komt Maartje Roos langs om samen het idee te bespreken en schetsen te maken.

Fotografie kunst kopen in verschillende formaten

Ieder interieur is uniek, en op iedere locatie past een ander kunstwerk. Ook het formaat en de afwerking van de fotokunst bepaald hoe het werk het beste tot zijn recht komt. In de basis heeft u keuze uit twee verschillende formaten in twee verschillende afwerkingen. Uiteraard zijn alle formaten mogelijk. (binnen de nog beschikbare oplages) Heeft u een specifieke afwerking of formaat in gedachte, neem gerust contact op.

 • Groot Formaat fotokunst
  Fotografie kunst kopen als Lambda-print of giclée op dibond met ophangprofiel en afwerking.
  Variërend per fotokunstwerk in formaat, van 80 tot 150 cm langste zijde en in oplages, van vijf tot hooguit vijftien stuks.
 • Klein Formaat fotokunst
  Lambda-print of giclée met witrand op aluminium, om in te lijsten. Variërend per fotokunstwerk van 60 tot 65 cm langste zijde, in een oplage van 25. (speciale edities hierbij uitgesloten)

Fotokunst afwerking

De fotokunstwerken zijn naar persoonlijke voorkeur in formaat en afwerking aan te passen. Alles is mogelijk binnen de beschikbare oplages. Hieronder staan een aantal afwerkingsmogelijkheden. Fotografie kunst kopen gaat om uw persoonlijke voorkeuren. Maartje Roos kan bij u langs komen zodat u kunt zien welk kunstwerk het beste in uw interieur past.

 • Voorbeeld afwerking Giclée
  Inkjet op CansonRAG-print met speciale verniscoating op dibond met ophangprofiel of op aluminium met (bak)lijst (zonder glas).
 • Voorbeeld afwerking Lambda
  Lambda-print op dibond met ophangprofiel afgewerkt met A.R. (mat), Helder of TruLife plexiglas.

 

Wat is het verschil tussen de Lambda-print en een Giclée?

De lambda-print is een chemische print. Het digitale bestand wordt digitaal gestuurd belicht door een laser, maar het papier wordt met een chemisch procédé ontwikkeld. Het resultaat van dit klassieke fotochemisch proces is verbluffend. Musea, galerieën, kunstenaars en verzamelaars kiezen voor deze techniek om de realistische weergave en langdurige kleurechtheid.

De giclée is afgeleid van het Franse werkwoord ‘gicler’, dat stralen of vernevelen betekent. 
Bij deze techniek worden hoogwaardige inkten in verschillende kleurlagen aangebracht op speciaal kunstdrukpapier (fine art papier). Speciale watergedragen archival-inkten zorgen voor een lange houdbaarheid. Het kleurenspectrum is zeer hoog.

Het verschil zit dus zowel in het procédé als in de gebruikte papiersoort. Het produceren van een giclée is veel duurder dan van een lambda-print. Daarnaast heeft de giclée een wat ruwer en matter uitstraling, die doet denken aan een schilderij. Het kleurbereik is ook groter dan bij een lambda-print. De lambda-print is duidelijk een foto, met glanzend en contrastrijk.

Zowel de lambda-print als de giclée worden geproduceerd in vaklaboratoria die hoge kwaliteitseisen combineren met passie voor het vak.