fotokunstcollectie informatie

Fine art photography collection information

Maartje Roos haar verhalende fotobeelden zijn allemaal uitingen van de naar haar hand gezette werkelijkheid. Daarbij vraagt ze het uiterste van haar creativiteit. Zo’n fotografisch beeld begint met een schets in haar hoofd. Die gedachte zet ze om in beeld. Niet een kwestie van snel een plaatje schieten, maar een heel proces. Daarbij doet ze alles zelf: locatie, modellen, kleding, belichten, fotograferen en bewerken. Met behulp van haar inlevingsvermogen en het digitale palet smeedt ze meerdere beelden samen tot één geheel. Haar fotografie is dus geen exacte weergave van de werkelijkheid maar een uit fotografische beeldelementen opgebouwde constructie van wat zij met de foto wil vertellen. ’Schilderijen’ is de gedachte die zich al snel aandient bij het bekijken van haar indrukwekkende portfolio.

Identiteit, natuur en historie is een terugkerend thema in haar werk. Ze legt vast hoe bepaalde mensen, gebouwen, en andere dingen eruit zagen in hun glorietijd en vraagt zich daarbij af wat voor effect het heeft gehad op de wereld van nu.

De fotokunstwerken zijn zichtbaar op exposities en kunnen aangekocht worden.

zeer gelimiteerd en uniek

De foto’s uit de fotokunstcollectie zijn gelimiteerd in exclusieve oplages aan te kopen. De fotokunstwerken zijn verkrijgbaar als een losse pigmentprint (om zelf in te lijsten) of als een kant en klaar kunstwerk voor aan de muur. Op de pagina fotografie kunst kopen vindt u meer informatie hierover. Tijdens exposities heeft u de kans de fotokunst in het echt te bekijken

“U bent uiteraard ook van harte welkom in mijn werkruimte/atelier thuis in Heerenveen / Oranjewoud! Op loopafstand van Museum Belvédère. Ook altijd een bezoek waard. Wel graag even een afspraak maken van te voren. Dan zet ik de koffie en/of thee klaar.”

Bij interesse in een bepaald werk kunt u contact opnemen met Maartje Roos voor de beschikbaarheid en / of om een afspraak in te plannen. Een prachtig fotokunstwerk kan ook in opdracht gemaakt worden, hiervoor kan Maartje bij u langskomen om samen de mogelijkheden te bespreken.

Er is meestal wel ergens een expositie met werk van Maartje Roos. De exposities vinden plaats in binnen- en buitenland. O.a. in Amsterdam, Utrecht, Leeuwarden, Groningen, Earnewâld, Leiden, Naarden, Tokio en New York.

artistiek fotograaf | kunstfotograaf

Maartje haar werkwijze is te vergelijken met de schilderkunst. Een kunstschilder kan zich bij het schilderen van bijvoorbeeld een landschap aan de werkelijkheid houden maar kan ook onderdelen toevoegen of weg laten. Hiermee wordt de betekenis en compositie van het schilderij, of in dit geval het fotobeeld bepaald. Met het componeren van diverse beeldelementen (altijd eigen geschoten materiaal) kan Maartje Roos een uniek werk neerzetten en haar eigen verhaal vertellen.

 
error: Het is niet toegestaan inhoud van deze site zonder toestemming te kopiëren.