U zult verleid, verbaasd, verwonderd en geprovoceerd worden met historie, natuur, drama en diepgang in de fotografie van Jenny Boot en Maartje Roos. Schilderkunstige beelden waar de mens en de wereld maakbaar lijken. Uw eigen waarneming kan u bedriegen. Beide dames werken met schilderachtig licht en maken gebruik van de mogelijkheid om de werkelijkheid naar hun hand te zetten en gebruik te maken van historische betekenisvolle elementen.

Jenny Boot studeerde in 2012 af aan de fotoacademie in Amsterdam en werkt sindsdien als freelance fotograaf en kunstenaar. Ze exposeerde o.a. in New York, Parijs, Londen en Singapore. ‘Mijn werk kenmerkt zich door een gladde buitenkant met rauwe inhoud. Je ziet prachtige modellen, veelal vrouwen die je lijken uit te nodigen. ‘Kom hier.’ Maar in de sfeer zit altijd iets onheilspellend. Het donker, de erotische zweem en de soms beklemmende poses geven je het gevoel dat de buitenkant wel eens misleidend kan zijn.’

Maartje Roos studeerde in 2010 cum laude af aan de fotoacademie in Groningen. Ze exposeerde o.a. in New York en Tokio. Historie en identiteit is een terugkerend thema in haar werk. Ze legt vast hoe bepaalde mensen, gebouwen, en andere dingen eruit zagen in hun glorietijd en vraagt zich daarbij af wat voor effect het heeft gehad op de wereld van nu. Er zit ook wel wat idealisme in; ‘ik wil vastleggen wat er misschien straks niet meer is en duidelijk maken dat we al die oude glorie moeten koesteren. In mijn beelden probeer ik een soort verlangen en bewustwording te creëren.

De opening van de expositie is zaterdagmiddag 2 april om 15.00 uur in aanwezigheid van de fotografen. U bent van harte welkom!

Galerie Lichtzone • Oude Kijk in ‘t Jatstraat 36 Groningen • www.lichtzone.nl Bezichtiging van 31 maart t/m 01 mei • Geopend woensdag t/m zondag van 12.00 tot 17.00 uur