FryslânPhoto Festival

5 – 29 okt. 2017
do. t/m zo. 11.00 – 17.00 uur

Friese (amateur)fotografen en fotoliefhebbers hebben het initiatief genomen voor een nieuw, jaarlijks festival: FryslânPhoto. In 2017 vindt het FryslânPhoto Festival plaats van 5 t/m 29 oktober in Leeuwarden. Dit jaar is het festivalthema ‘Mijn Plek’. Fotografen die deelnemen aan het festival hebben we gevraagd beelden aan te leveren met dit thema als inspiratie. Met het FryslânPhoto Festival willen we fotografie in Fryslân op de kaart zetten en noordelijke fotografen een podium geven. Dat doen we daarnaast ook door het organiseren van exposities en andere fotoactiviteiten. Zo willen we inwoners en bezoekers van Fryslân op een laagdrempelige wijze in aanraking laten komen met fotografie. Want fotografie leeft!

Tijdens het FryslânPhoto Festival 2017 staat de fotoroute door de binnenstad van Leeuwarden centraal. Op bijzondere en verrassende locaties in de stad vind je exposities van vijftien professionele fotografen, dertig gevorderde amateurs en jong talent. Allen geïnspireerd door het thema van dit jaar: ‘Mijn Plek’.

Maartje Roos zal in De vier Pelikanen een aantal werken tentoonstellen. Dit zal voornamelijk bestaand werk zijn, maar ook een voorproefje van de expositie ‘Leeuwarden Lonkt!’ die vanaf 28 oktober begint.

www.fryslanphoto.com

 

Mijn plek

Mijn plek is mijn lijf, mijn hart, mijn ziel.

Mijn thuis ben ikzelf, mijn gedachten, mijn fantasie.

Thuis kan ik verdwalen, verwonderen en ontdekken.

Mijn plek is mijn wereld, mijn verbeelding, mijn fotografie.

©Maartje Roos