in alle foyers van Stadsschouwburg Utrecht zullen van 03 jan. t/m 08 mrt. verschillende kunstwerken van artistiek fotograaf Maartje Roos te bezichtigen zijn.

schilderen met fotografie
Met haar magische foto’s creëert Maartje een nieuwe belevingswereld. Haar manier van werken verwijst sterk naar schilderkunstige middelen. Samengestelde composities die op locatie gemaakt worden geven een geheel eigen, vaak vervreemdend of romantisch beeld weer. De ene keer blijft ze nog dicht bij de werkelijkheid de andere keer is het duidelijk een gecreëerde wereld. Altijd is er zorgvuldig over elk beeldelement nagedacht en neergezet. Het moeilijke is dat het wél gefotografeerd moet worden, dus het moet er wel zijn. Genadeloos in haar zoektocht en met engelengeduld regisseert ze haar foto’s tot in het kleinste detail waarmee ze haar kunstwerken voorziet van haar unieke signatuur. Identiteit, natuur en historie zijn steeds terugkerende onderwerpen in haar autonome werk. Bij Maartje speelt tijd en ruimte geen rol meer, niets is toeval en alles is mogelijk.

Zaterdag 09 februari rond 16.00 uur geeft Maartje Roos een korte lezing. U bent van harte welkom in de Hekmanfoyer! In haar lezing vertelt ze over haar manier van werken, haar fotografie, haar fascinatie over identiteit, historie en de natuur. En over haar geduld, schetsen en ideeën.

https://stadsschouwburg-utrecht.nl/je-bezoek/meer-zien/

De expositie is van 3 januari tot 8 maart te zien in de foyers in Stadsschouwburg Utrecht

09 februari lezing om 16.00 uur in Hekmanfoyer! SSBU facebook agenda