Maartje Roos exposeert in de maand november bij ‘Zienn Expositie’

Kunst bij Zienn in 2018 #CH2018 #LF2018
10 maanden 100 kunstenaars 1000 kunstwerken

ZIENN expositie waar kunst en samenleving samengaan in een bijzondere expositie in een oud bankgebouw waar nu 40 voormalige dak- en thuislozen wonen! We exposeren als het ware bij de mensen thuis wat wel heel bijzonder is voor zowel de bewoners als de bezoekers!
‘Ik vind het dan ook heel bijzonder om kunst, bezoekers en bewoners samen te brengen en het stigma op daklozen te laten verdwijnen want het kan jou ook overkomen. Dit is mienskip ten top!’

Initiatiefnemer Harm Wijbenga

Ans Markus
In heel 2018 -waarin Leeuwarden Culturele Hoofdstad is- is er kunst bij Zienn in de Algemene Opvang. Er komen zo’n 100 kunstenaars hun werken exposeren. Onder wie Ans Markus; zij opent op 21 maart de expositie van haar portrettenserie ‘Verborgen Verdriet’.

In de Algemene Opvang van Zienn vinden 40 dakloze mensen een tijdelijk thuis en proberen ze met begeleiding het leven weer op de rit te krijgen. Er wordt als het ware bij hun thuis geëxposeerd. ‘De combinatie van emotionele kunst, bewoners met “Verborgen Verdriet” en bezoekers die geen weet hebben van een daklozenopvang maakt deze expositie zo uniek’, laat Ans Markus weten. Ze koos deze plek om meer aandacht te genereren voor mensen die het moeilijk hebben.

November Maartje Roos
We zijn alweer november. In deze maand exposeert o.a. Maartje Roos met haar surrealistische fotokunstwerken. Genadeloos in haar zoektocht en met engelengeduld regisseert ze haar fotokunstwerken tot in het kleinste detail waarmee ze haar kunstwerken voorziet van haar unieke signatuur.

Maartje studeerde in cum laude af aan de Fotoacademie. Daarvóór bestudeerde ze onder meer kunstacademie Artez te Zwolle en Fotonica. Werd uitgeroepen tot Dutch Photography Talent door GUP / NEW Photo, exposeerde in New York, Tokio en op fotofestivals en in galeries door heel Nederland. Haar werk is onder meer gepubliceerd in Fotografie, Pf Magazine en Focus Magazine.

zienn.nl
2018.vanplan.nl

ZIENN expositie
Nieuweweg 3
Leeuwarden centrum
Open di t/m za 10.00 – 17.00 zo 12.00 – 17.00 uur
Gratis toegang