Het Langhuis heeft ‘poen voor pitch’ gewonnen bij ArtPitch038

Het Langhuis heeft ‘poen voor pitch’ gewonnen bij ArtPitch038

Project ‘Terug Naar de Toekomst’ kan van start

04 juli jl. heeft Kunstruimte het Langhuis mee gedaan aan de Artpitch038. Met een wervend filmpje en presentatie heeft zij samen met 10 andere mededingers €8000,- toegekend gekregen. Ons project ‘Terug Naar de Toekomst’ Kan van start!

Artpitch038
De Stadkamer heeft professionele kunstbeoefenaars (en organisaties)  uitgenodigd om initiatieven aan te dragen die bruisen, vernieuwend zijn, soms zelfs schuren. Er is in totaal € 72.000 euro beschikbaar gesteld waarvan nu € 8000,- naar het Langhuis gaat om de tentoonstelling en kunstopdracht, Terug Naar De Toekomstte realiseren. ArtPitch038 (pitch voor poen) is een laagdrempelige projectfinanciering voor organisaties, stichtingen en particulieren op het gebied van kunst en cultuur uit Zwolle.

Terug naar de Toekomst, wat houdt het in? Fotografe Maartje Roos krijgt van kunstruimte Het Langhuis de opdracht een hedendaags klassiek portret te maken van Gerard Ter Borch. Dit portret zal onderdeel uitmaken van de expositie  ‘Terug Naar De Toekomst’ dit komend najaar. Maartje Roos is fotografe en werkt historiserend en schilderachtig. Haar werk is sterk geïnspireerd op het verleden van 16eeeuw tot jaren 30 en klassieke schilderkunst. Haar werkwijze is hedendaags. Ze zet digitale middelen in en combineert (eigen) beeldmateriaal tot een compositie. Er wordt tevens een selectie uit haar bestaande werk gemaakt. Deze selectie zal qua sfeer ook raakvlakken hebben met het Zwolle uit het verleden. Maar verdere overeenkomsten met Zwolle zijn op toeval berust.
Pitchen in de Stadkamer: 

Terugblik op de avond door Langhuis Pitcher:  Herman Henniphof

Er waren 20 pitchers aanwezig op het ‘dak terras’ van de Stadkamer. De sfeer was ongedwongen en het programma verliep goed en strak. De pitchers, heel divers, beoordeelden de andere pitchers. Er zijn vele mooie ideeën voorbij gekomen. Goed initiatief. Het mooiste compliment wat we kregen was dat een andere pitcher naar ons toe kwam en zei: Ik heb nadrukkelijk op het Langhuis gestemd, want wij zijn blij dat het weer wil bruisen.”

Meer over het project ‘Terug Naar de Toekomst volgt later. Onze pitchfilm kan je bekijken op https://www.langhuis.nl/actueel/

Modellen nodig – Maartje is van plan om vanaf vrijdag 12 juli een weekje te resideren in Zwolle om haar photoshoots te doen op locatie. Voor haar photoshoot zoekt zijn nog geschikte modellen, bi voorkeur prominente Zwollenaren. Voelt u zich aangesproken, prominent of niet, om een figurant te zijn in een nog te maken kunstwerk over Gerard ter Borch kunt u zich direct melden bij: maartje@roosphotography.nl graag voorzien van goeie foto/pasfoto en kledingmaat. De gene die gekozen worden als figurant zullen benaderd worden door Maartje roos of iemand van het Langhuis. Mocht je niet gekozen worden krijg je in verband met de beheersbaarheid van het mailverkeer geen bericht.

Binnenkort meer informatie omtrent de expositie ‘ Terug Naar de Toekomst’