Boekomslag van De Twa Tuorren (The Two Towers)

Het tweede deel van Liuwe Westra’s Friese vertaling van J.R.R. Tolkiens meesterwerk The Lord of the Rings (Master fan Alle Ringen).

De Twa Tuorren (The Two Towers) is het tweede deel van Liuwe Westra’s Friese vertaling van J.R.R. Tolkiens meesterwerk The Lord of the Rings (Master fan Alle Ringen).

Liuwe Westra kwam, inmiddels alweer een aantal jaar terug, bij mij met het idee en de vraag
om voor zijn Friese vertaling van The Two Towers waar hij mee bezig was een magisch Fries Tolkiens fotobeeld te maken voor het boekomslag.
Een aantal elementen waren belangrijk voor Liuwe. ‘Ik ben geboren en getogen in de Greidhoeke.
Woonachtend in Lollum en dominee in de Friese gemeenten Lollum-Waaksens en Burchwert-Hartwert-Hichtum.
In dit deel van Friesland zou het fotobeeld zich af moeten spelen.
Deze omgeving is mij zeer dierbaar en heb ik voor ogen gehad tijdens de vertaling.’

Er moesten twee torens op, de ene is het ‘goede’ en het ander het ‘kwaad’. Het kwade een verwrongen toren.
De witte Shadowfax van Gandalf moest natuurlijk een prachtig zwarte Fries worden. ‘En,’ zei Liuwe, ‘het zou mooi zijn dat ik de ‘Gandalf-figuur’ kan zijn.’

Zomer 2016 ben ik aan de slag gegaan. ‘s ochtends vroeg… ‘s avonds laat… elk stukje toren of landschap was weer op een ander tijdstip het mooist in het licht. Torens beklommen, einden gelopen voor het mooiste stukje landschap en weg moeten rennen voor een op hol geslagen paard… Ik heb mijn uiterste best gedaan om de magische wereld van Tolkien, de eindeloze grasvlakten van Rohan te ‘verbeeldtalen’ naar de Greidhoeke van Friesland. De torens en alle elementen zijn terug te vinden in het Friese landschap! En… naar het verhaal van de ‘Zwarte Shadowfax’, mag je Liuwe zelf vragen.

Ik heb een fotobeeld voor het boekomslag gemaakt èn ik heb een speciale fotokunst versie gecreëerd waar je nòg meer over kunt verwonderen en waar je nòg meer in kunt ontdekken! Deze is te koop in een beperkte oplage als fotoprint, 60 cm breed (of kleiner) op aluminium met witrand die je zelf kunt inlijsten. Maar ik kan natuurlijk ook het fotokunstwerk ingelijst voor je gereed maken als je dat liever hebt. Vraag naar de mogelijkheden!

En voor de èchte liefhebber, in een exclusieve oplage als prachtig kunstwerk; Giclée met verniscoating op dibond in een lindehoutenbaklijst.  Ready to hang – een echte blikvanger! vanaf 60 cm breed.

Neem gerust contact met mij op bij vragen.

Voor de speciale fotokunstversie Fotokunstcollectie