editie groot | oplage 09
editie klein | oplage 20
editie groot nr. 04 | 110 x 50 cm | fine art pigmentprint op dibond met Diasec® TruLife = ontspiegeld helder (museum)plexiglas | te bezichtigen bij Wad Anderz op Schiermonnikoog

Beauty and Mortality

De bijna onwerkelijke Nederlandse vuurtoren, ‘Paard van Marken’ en een van de oudste schepen van Nederland, het tallship ‘bark EUROPA’. Het schip wat continu de wereld rond gaat, wat veel heeft betekend in de glorie tijd van Nederland en de vuurtoren, het baken, bescherming, vaste rots in de branding toen nog aan de Zuiderzee…. het Paard en de Stier ontmoeten elkaar.

Beauty and Mortality

focused sparkling light
beacon of hope

timeless memories
endless thoughts

guide the old world
lead the white Taurus

beauty and mortality
burning bright

©Maartje Roos
(Europa en de stier. In de Griekse mythologie was Europa een Fenicische prinses op wie oppergod Zeus het wellustig oog liet vallen. Volgens de bekendste versie van het verhaal was de jonge Europa op een dag met haar vriendinnen aan het spelen op het strand in de buurt van Sidon toen Zeus getroffen werd door de charmes van het meisje. Om aan het oog van zijn echtgenote Hera te ontsnappen, maar ook om het meisje met zijn goddelijke verschijning niet af te schrikken, veranderde Zeus zich in een witte stier).
Tags: , , , , , , , ,