editie groot | oplage 05
editie klein | oplage 75
editie groot nr. 04 | 120 x 80 cm | fine art pigmentprint (photographique rag) met verniscoating op dibond te bezichtigen bij Eduard Planting Gallery te Naarden

Drentse Heide
Oude tijden herleven

De heide van het Dwingelderveld in de vroege ochtend met schimmige witte wieven. Betoverend is de Drentsche schaapskudde van het Schoonebeker ras met haar hoge poten en lange staarten, onder hoede van de schaapherder in het Wapser en Doldersummer Veld met zijn twee trouwe viervoeters. Door de Plaggenhut van het Openluchtmuseum Ellert en Brammert wordt het tafereel zoals Drenthe er in de oude tijden uitgezien kan hebben. Het geeft goed weer hoe men toen leefde.

Even weer terug de tijd in.

‘Drentse Heide’ is onderdeel van een serie over Groningen en Drenthe. ‘Oude tijden herleven’. Het ging hier mij om de karakteristieke landschapselementen die de verschillende provincies belichten en die al eeuwen geleden gevormd zijn.

(5-delige kunstserie. Op verzoek van Dagblad van het Noorden en Beeldagent is deze serie tot stand gekomen om fotokunst toegankelijker te maken, vandaar de hoge oplage in het klein formaat).

Tags: , , , , , , , , ,