Fotokunst Collectie

De Fotokunst Collectie van Maartje Roos bestaat uit verhalende, schilderachtige fotografie. Historie, drama en diepgang kenmerken haar fotokunst. De werkelijkheid en interpretatie in de geconstrueerde kunstwerken maken dit tot authentieke fotowerken. Fotografie wordt gebruikt om haar verhalen te vertellen. De fotokunstwerken zijn zichtbaar op exposities en kunnen aangekocht worden.

Het fotobeeld komt tot stand tijdens een proces welke begint met een idee en een schets en vervolgens uitgewerkt wordt. In dit proces creëert Maartje Roos haar eigen wereld. Ze studeerde cum laude af aan de fotoacademie in Groningen en werd in 2015 gevraagd te participeren in de World Photography Cup. Zij behaalde diverse nominaties en werd uitgeroepen als één van de fotografie talenten van 2014.

Kunst fotografie

De foto's uit de fotokunstcollectie zijn in beperkte oplage beschikbaar. De fotokunstwerken zijn verkrijgbaar als Giclée of Lambda print. Als losse foto print (om zelf in te lijsten) of als een kant en klaar kunstwerk voor aan de muur. Op de pagina fotografie kunst kopen vindt u meer informatie hierover. Tijdens de exposities heeft u de kans de fotokunst in het echt te bekijken. Bij interesse in een bepaald werk kunt u contact opnemen met Maartje Roos voor de beschikbaarheid of om een afspraak in te plannen. Een prachtig fotokunstwerk kan ook in opdracht gemaakt worden, hiervoor kan Maartje Roos bij u langskomen om samen de mogelijkheden te bespreken.

Er is altijd wel ergens een expositie met het werk van Maartje Roos. De exposities vinden plaats in binnen- en buitenland. O.a. in Amsterdam, Groningen, Earnewâld, Leiden, Naarden, Tokio en New York.

Kunstfotograaf

Maartje haar werkwijze is te vergelijken met de schilderkunst. Een kunstschilder kan zich bij het schilderen van bijvoorbeeld een landschap aan de werkelijkheid houden maar kan ook onderdelen toevoegen of weg laten. Hiermee wordt de betekenis en compositie van het schilderij, of in dit geval het fotobeeld bepaald. Met het componeren van diverse beeldelementen (altijd eigen geschoten materiaal) kan Maartje Roos een uniek werk neerzetten en haar eigen verhaal vertellen.